ICTalent 2018

Winnaar ICTalent 2018 – RetireME

Fontys ICT-studenten Sebastiaan Verdonk (4-jaars ICT & Cyber Security & Business) , Toon van Strijp (1e-jaars ICT & Software Engineering) en Jordy Vonk (4e-jaars ICT & Business) bedachten RetireMe: een awareness platform om millenials bewust te maken over hun pensioen. Het platform maakt hierbij gebruik van blockchain om schaalbaarheid en transparantie te garanderen. Dit is o.a. van belang voor pensioenfondsen die moeten kunnen aantonen dat het geld wat ze zeggen dat ze hebben ook daadwerkelijk in het bezit hebben.

"Middels microtransacties verveelvoudigen we de touch points om awareness te vergroten. We gebruiken een simpele en tot de verbeelding sprekende usecase van statiegeld op plastic flessen. Door deze usecase kunnen we op een laagdrempelig manier aan millenials uitleggen dat één euro statiegeld 15 euro waard is wanneer ze 40 jaar later met pensioen gaan. Praktisch bereiken we dit door een app waarmee je de statiegeld bonnetjes scant en ziet wat de waarde is wanneer je met pensioen gaat”  - aldus de winnaars ICTalent Awards 2018.

“RetireMe is een awareness platform om millenials bewust te maken over hun pensioen.”

Publieksprijs CPVR

"Ons product is een hulpmiddel, dat is ontworpen om mensen reanimatie te trainen in stressvolle situaties. We hebben een echte oefenpop gecombineerd met apparaten voor virtuele realiteit (zoals HTC VIVE + VIVE-trackers, Manus-handschoenen) om reanimatietraining naar een hoger niveau te tillen. De deelnemer kan diverse virtual reilty tools op of aan doen en wordt zo in de virtuele wereld gebracht waar hij / zij onder stressvolle omstandigheden reanimatie moet uitvoeren. Deze scènes kunnen variëren van een auto-ongeluk tot vastzitten op de Mount Everest. Terwijl de deelnemer zich in de scène bevindt, kan de leraar de activiteit volgen en extra stressvolle acties teweegbrengen, zoals ambulancesirene, regen, schreeuwende mensen en nog veel meer."

Mooie projecten in de spotlights zetten

De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de 6e editie van de ICTalent Awards. Maartje van Hees legt uit: “In 2013 werd de eerste editie georganiseerd in de aula van R5 op onze eigen campus. In 2018 staan we in de Effenaar en schitteren onze talenten op het podium. Stuk voor stuk deelnemers die vol trots en zelfverzekerd hun idee pitchen. Zij zijn eerst geselecteerd uit diverse voorrondes, vervolgens hebben zij o.a. een masterclass pitchen gekregen. Er gaat een heel proces aan vooraf. Het is geweldig om te zien hoe ze in die weken zijn gegroeid. Daar kun je alleen maar trots op zijn! Mooie projecten die worden gerealiseerd bij Fontys Hogeschool ICT krijgen zo letterlijk een plek in de spotlights.”