Michael Diederich host ICTalent Awards 2019

22/05/2019

Vrijdag 24 mei 2019 is de 7eeditie van de ICTalent Awards in de Effenaar. Met trots kunnen wij melden dat (voor de 4emaal)  Michael Diederich de host van het events is. Met zijn enthousiasme en energie zorgt hij voor een wervelende show, vol humor en snelheid. En de studenten? Die kent hij inmiddels ook al erg goed. Zo heeft hij voorafgaand aan het event alle deelnemers een Masterclass Pitchen gegeven. Tijd voor een interview met deze bevlogen presentator… 

 

Je bent nu voor de 4e keer op rij de host van de ICTalent Awards. Waarom vragen ze jou steeds terug denk je?
Nou, dat zou je eigenlijk aan de organisatie moeten vragen! Maar, zonder te laaiend over mezelf te zijn… ik ben professioneel, goed voorbereid, kan het programma op schema houden, kan tijd vullen als er iets mis gaat, kan het boeiend houden en heb goed contact met de studenten, organisatie, techniek en publiek!

Wat is jouw kracht als host?
Nou, behalve wat ik boven al heb genoemd ik ben oorspronkelijk Engelstalig dus het is voor mij makkelijk om in het Engels te presenteren. Door mijn jaren als improvisor bij Boom Chicago vinden de mensen mij best komisch en ik kan best wel ad rem zijn als het nodig is. Ik geef het publiek enthousiasme en energie en daardoor krijg ik het terug! En ik vind het ook leuk om te doen!

Wat vind je van de ICTalent Awards in het algemeen?
Enig! Ik ben gek op het "Dragons Den/Shark Tank" gevoel--studenten komen iedere jaar met geweldig ideeën. Sommige zijn grappig, sommige zijn handig, en soms is er een idee waarvan je denkt, dit gaat de wereld verbeteren. Ik heb eigenlijk nog contact met meerdere studenten van voorgaande jaren omdat ik benieuwd ben hoe het met hen gaat. 

 


En, van de pitches van onze ICT-studenten?
Best goed. Mensen zijn nog steeds bang voor het spreken in het openbaar. Maar als je gelooft in je idee en je passie toont, dan ben je al goed op weg!

Wat zijn de belangrijkste tips die je hen meegeeft tijdens je pitchtraining?
Contact maken met het publiek. Gebruik je 2 minuten zo goed mogelijk! Verspil je tijd niet met extra woorden. En je hoeft ook niet ALLES te vertellen. Je moet me alleen overtuigen dat het een geweldig idee is; dan wil ik meer weten. Volume (ik moet je kunnen horen) en tempo (niet te snel! Mensen proberen soms 3 minuten tekst in 2 minuten tijd te leveren door SNEL te spreken...dan luistert niemand). Mensen zijn bewogen door emotie. Laat je passie zien! En wees jezelf!