FRAME populair bij festivals & events

26/06/2017

Donderdag 18 mei was FRAME een van de deelnemers aan de ICTalent Awards, de competieve showcase van Fontys Hogeschool ICT. FRAME heeft een unieke camera ontwikkeld: de foto’s wekken een 3D illusie op door het gebruik van niet een, maar vier (!) camera’s in de vorm van een GIF of video-bestand. Hierdoor zijn ze in staat om momenten vast te leggen op een manier die nog nooit eerder is getoond. Hierdoor kan FRAME een uniek plaatje schieten. Diverse festivals en events staan inmiddels in de rij om gebruik te maken van dit bijzondere concept.  Tijd voor een diepte-interview met projectleider Tom Hartogs, student Fontys Hogeschool ICT.

Donderdag 18 mei waren jullie een van de deelnemers aan de ICTalent Awards. Hoe hebben jullie dit ervaren?
Dit was een hele leuke ervaring! We konden ons project op deze manier makkelijk aan de buitenwereld laten zien en dit zorgde ervoor dat het niet in de kast belande. We hebben veel mensen gesproken die heel enthousiast waren over ons project. Voor twee van deze contacten hebben wij zelfs foto's gemaakt op hun evenement. We hebben dus zeker ons netwerk kunnen vergroten tijdens het event.

En, na de ICTalent Awards. Wat is er allemaal gebeurd met FRAME?
Na 18 mei zijn we volle bak doorgegaan met de doorontwikkeling. We hadden meerdere evenementen in het vooruitzicht en wilde daar nog betere foto's kunnen maken! Hiervoor hebben we een nieuwe rig in elkaar gezet met 4 SLR cameras.

Diverse festival en events staan inmiddels in de rij om gebruik te maken van jullie dienst. Vertel…
Momenteel hebben wij vastgelegd: Paaspop, ICTalent Awards, Greenhouse group Labs kids event, 7th Sunday festival, Isaac - hype or trend event en We Are Electric! Na afloop van WAE hebben we onwijs veel mogelijkheden aangeboden gekregen om evenementen te komen vastleggen. Dus we zullen even goed moeten gaan plannen deze week. 

Hoe bevalt dat, ingehuurd worden om met FRAME op leuke, inspirerende events foto's te maken? 
Dat is echt super gaaf! Ten eerste omdat het je eigen product is en echt iedereen nieuwsgierig en positief is. En ten tweede zijn de festivals gewoon heel leuk om te doen! Als fotograaf achter op een podium staan van gigantisch tenten vol met feestende mensen of backstage met de artiesten contact gegevens uitwisselen voor de resultaten. Dat zouden we zo dan zonder Frame nooit zo meegemaakt hebben. 

Heeft ICTalent hierbij een bijdrage geleverd?
ICTalent heeft er zeker voor gezorgd om ons te motiveren en te laten beseffen dat het veel meer kan worden dan een schoolproject. Ik zou daarom ook iedereen aanraden om deel te namen aan de ICTalent Awards. Het biedt een mooie kansen om je project naar buiten te brengen en tijdens de reis leer je een hoop goeie skills.

En…de toekomst van FRAME?
Bigger and better, bovenaan het verlanglijstje staan toch wel Tommorowland en Sziget! Met al een aardig portfolio wordt het tijd om het schoolproject een professionele draai te geven. Komende tijd staan WISH Outdoor en Liquicity Festival op de planning. Ook hebben we een aanvraag voor een bruiloft gehad en een producent die ons voor meerdere doeleinden in de zomer zou willen gaan inzetten. Hierdoor zijn we nu ook bezig met het opzetten van een klein bedrijfje. 

 

Meer informatie over FRAME
Projectvideo
Website ICTalent deelnemersinfo
Facebookpagina FRAME 

Bekijk hieronder de aftermovie van WAE 2017 (waarbij veel beelden van FRAME zijn verwerkt):