VidChain

Naam projectgroep: VidChain 

Projectleden:

  • Tom de Wildt
  • Pedro dos Santos Marques
  • Simon van Someren
  • Li Wei Hu
  • Frank Broeks
  • Mario Olislaegers

Studiejaar: 2

Studieroute: ICT & Software Engineering

Locatie: Eindhoven 

“Wij vinden dat wij een innovatief idee hebben, wat er nog niet op deze manier bestaat.”

Wat was voor jullie de reden om je aan te melden voor een van de voorrondes ICTalent 2018?
Wij vinden dat wij een innovatief idee hebben, wat er nog niet op deze manier bestaat. Doordat wij allerlei nieuwe technologieën hebben gebruikt om iets te maken wat vroeger niet mogelijk was, dachten wij dat wij goede kandidaten waren om te winnen. 

Hoe kun je jullie product het beste omschrijven? Wat kan het? Wat doet het?
Ons product is een video platform dat de focus legt op het (financieel) steunen van creatieve mensen die video's maken. Omdat het platform heel makkelijk “up and running” te houden is dankzij blockchain technologie en gedecentraliseerde data-opslag, gaat al het geld dat mensen spenderen om een film te bekijken grotendeels naar de makers van de video en niet naar ons als middenman. Dit platform gebruikt een door ons ontwikkelde cryptocurrency, VidCoins, die te kopen zijn op onze website. Deze worden gebruikt om content te bekijken. Mensen kunnen ook films gratis bekijken door ons te helpen met het steunen van de infrastructuur via onze Contributor Applicatie. Door die op hun computers te runnen worden onze gebruikers beloond met saldo om films te bekijken. 

Wat maakt jullie product zo uniek?
Wat ons product zo uniek maakt is de financiele focus op de makers van films in plaats van ons als bedrijf. Ons product is bedoeld als een antwoord op het groeiende fenomeen, New Media. Tegenwoordig is het heel moeilijk om hiervan te kunnen leven (financieel gezien). Wij proberen dit op te lossen en hier zijn wij uniek in. 

Waarom zouden jullie ICTalent Awards 2018 moeten winnen?
Wij bieden een idee voor een product dat potentieel een disruptief effect op het markt kan hebben. Een ambitieus maar toch haalbaar product dat, met de juiste resources erachter, een heel interessant en succesvol project kan worden. Het is een poging om iets merkwaardigs te creëren. Wij vinden dat een ICTalent Award waard. 

Stel, je wint de hoofdprijs van 5000 euro? Hoe gaan jullie dit geld gebruiken om jullie product of talenten verder te ontwikkelen?
Het idee is om het geld terug te investeren op een startup na het eind van de semester. 

En..wil je nog iets zeggen tegen de concurrentie?
Goodluck male and female dudes.