Trashine

Naam projectgroep: Trashine 

Projectleden:

  • Jesper de Wilde
  • Steyn van der Heijden

Studiejaar: 1

Studieroute: Startsemester

Locatie: Tilburg 

“We moeten onze planeet redden, de Trashine is een grote stap in de goede richting”

Wat was voor jullie de reden om je aan te melden voor een van de voorrondes ICTalent 2019?
We kwamen tot de conclusie dat we een idee hadden wat de wereld kan verbeteren. Toen de ICTalent voorbijkwam konden we de kans op de Trashine op de kaart te zetten niet laten schieten.

Hoe is jullie product het beste omschrijven? Wat kan het? Wat doet het?
In het kort is het een automatische afvalscheider. Het herkent de producten die je in de afvalbak gooit en sorteert deze automatisch op bijvoorbeeld PMD, Papier, GFT en Rest. Hierdoor zorgt het ervoor dat niemand meer om hoeft te kijken naar het scheiden van ons afval. Dat maakt afval scheiden niet alleen makkelijker en sneller, maar ook aantrekkelijker.

Wat maakt jullie product zo uniek?
Wat ons product zo uniek maakt is dat alles aan de hand van een vorm van machine learning volledig geautomatiseerd wordt. De machine wordt steeds slimmer met ieder beetje afval wat hij verwerkt. Ook willen wij de Trashine beschikbaar maken voor iedereen. Met een prijs vergelijkbaar met een normale prullenbak en een compact eindproduct wordt het beschikbaar en bruikbaar voor iedereen.

Waarom zouden jullie ICTalent Awards 2019 moeten winnen?
Het milieu is een groeiend maatschappelijk vraagstuk. We weten allemaal dat er iets gedaan moet worden om onze planeet te redden. Overgaan tot actie is echter voor velen van ons een grote stap. Het kost vaak veel moeite, tijd of geld om onze gewoonten aan te passen zodat we beter met ons milieu omgaan. Wij maken de stap kleiner door afvalscheiding makkelijker en bereikbaarder te maken voor iedereen. Zo kunnen we straks steeds meer van ons afval recyclen en putten we onze aarde niet langer uit. We moeten onze planeet redden, de Trashine is een grote stap in de goede richting.

Stel, jullie winnen de hoofdprijs van 2000 euro per persoon. Hoe gaan jullie dit geld gebruiken om jullie product of talenten verder te ontwikkelen?
Een kleine update in de hardware is voor ons beide geen overbodige luxe. Dan kunnen onze computers het weer aan om nog verbeteringen aan te brengen aan de code. Wat de Trashine betreft is een samenwerking met een bedrijf het waarschijnlijkst. Dat maakt het het makkelijkst om een groot publiek te bereiken en het product te perfectioneren.

En..willen jullie nog iets zeggen tegen de concurrentie? 
Heel veel succes, maar vooral heel veel plezier! Dit is een kans die we waarschijnlijk niet vaak krijgen en het is een supervette ervaring! We hebben veel goede ideeën langs zien komen, moge de beste winnen. (Save the world, vote Trashine!)