Sparky

Naam projectgroep: Sparky 

Projectleden:

  • Tim Sanders
  • Bowen Tan
  • Jordy Stabel
  • Floris Feddema

Studiejaar: 3

Studieroute: ICT & Game Design

Locatie: Eindhoven 

“Er is geen product op de markt wat kinderen op een spelende manier leert om ademhaling training te doen”

Wat was voor jullie de reden om je aan te melden voor een van de voorrondes ICTalent 2019?
Ik loop op het moment stage bij Wind Tales en Bas Dirkson de CEO benaderde me met de vraag of ik mee wilde doen. Hij had namelijk een mail gekregen van een van de docenten van Fontys ICT. In deze mail vertelde hij dat het concept wat we voor Wind Tales bedacht hadden bedacht goed zou zijn voor de ICTalent award.

Hoe is jullie product het beste omschrijven? Wat kan het? Wat doet het?
Ons product Sparky is ontwikkeld voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Sparky leert kinderen van deze leeftijd om hun ademhaling beter te controleren doormiddel van verschillende oefeningen/minigames in het spel.
Deze oefeningen worden gedaan met een spirometer en door deze oefeningen te doen willen we dat kinderen goed genoeg hun adem kunnen controleren om een longfunctie test uit te voeren. Met dit als doel willen we dat je makkelijker thuis kunt oefenen op ademhaling training, willen we dat er minder ziekenhuisbezoeken gedaan hoeven te worden en dat kinderen zich beter voelen door de training die ze doen.

Wat maakt jullie product zo uniek?
Er is geen product op de markt wat kinderen op een spelende manier leert om ademhaling training te doen. Het spel speelt zich ook af in één huis waarvan elke kamer van het huis een andere oefening is. Denk hierbij aan badkamer, eetkamer, keuken en tuin.Dit speelt ook heel goed in op de belevingswereld van kinderen en op die manier willen we ook dat het heel natuurlijk en begrijpelijk is voor de kinderen.

Waarom zouden jullie ICTalent Awards 2019 moeten winnen?
Ik vind dat Sparky een super concept is geweest voor een proftaak en een groot probleem kan verhelpen voor de komende generatie. Kinderen met longproblemen hebben moeite om de normale longoefeningen consistent te blijven uitvoeren. Door Sparky hopen we dat kinderen langer en meer longoefeningen doen en ook nog eens last weg te nemen uit de handen van de ouders. Ook zorgt dit ervoor dat er minder ziekenhuisbezoeken zullen zijn voor astma gerelateerde problemen aangezien kinderen door Sparky leren om een goede longfunctie test te blazen.

Stel, jullie winnen de hoofdprijs van 2000 euro per persoon. Hoe gaan jullie dit geld gebruiken om jullie product of talenten verder te ontwikkelen?
Het product wordt al op de markt gebracht door Wind Tales. Dus het geld zal waarschijnlijk niet gebruikt worden voor het financieren van Sparky. Daarnaast denk ik dat het ICTalent goed is voor Sparky om wat blootstelling en promotie te geven voordat het op de markt gebracht wordt.

En..willen jullie nog iets zeggen tegen de concurrentie? 
Heel veel plezier en succes tijdens de finales.