RetireMe

Naam projectgroep: RetireMe

Projectleden:

  • Toon van Strijp
  • Sebastiaan Verdonk
  • Jordy Vonk

Studiejaar: 4

Studieroute: ICT & Cyber Security en ICT & Business

Locatie: Eindhoven

“RetireMe is an awareness platform to increase awareness about pensions for millennials”

Wat was voor jullie de reden om je aan te melden voor een van de voorrondes ICTalent 2018?
Na het winnen van de Blockchaingers Hackaton zijn we druk bezig met het realiseren van het concept. Met onze deelname willen we ten eerste studenten wijzen op alle geweldige kansen die er zijn om je talenten te ontwikkelen en optimaal tot zijn recht te laten komen. Ten tweede zoeken we zo veel mogelijk feedback op het concept en willen we de exposure vergroten op RetireMe. Deelname aan de ICTalent biedt een heel mooi podium om de pitch te optimaliseren. Als laatste omdat we in deze fase van ontwikkeling zitten kunnen we alle fondsen gebruiken om RetireMe door te ontwikkelen.. 

Hoe kun je jullie product het beste omschrijven? Wat kan het? Wat doet het?
RetireMe is een awareness platform om voor millennials bewustzijn te vergroten over pensioenen. Middels microtransacties verveelvoudigen we de touch points om awareness te vergroten. We gebruiken een simpele en tot de verbeelding sprekende usecase van statiegeld op plastic flessen. Door deze usecase kunnen we op een laagdrempelig manier aan 25-jarigen uitleggen dat één euro statiegeld 15 euro waard is wanneer ze 40 jaar later met pensioen gaan. Millennials denken nu namelijk dat één euro minder waard wordt. Praktisch bereiken we dit door een app waarmee je de statiegeld bonnetjes scant en ziet wat de waarde is wanneer je met pensioen gaat. Het platform maakt gebruik van blockchain om schaalbaarheid en transparantie te garanderen. Dit is belangrijk voor pensioenfondsen die moeten kunnen aantonen dat het geld wat ze zeggen dat ze hebben daadwerkelijk in hun bezit hebben. Het moeten aantonen kosten pensioenfondsen enorme bedragen aan accountants en auditors. De schaalbaarheid is nodig voor uitbreiding van usecases. Zo kunnen we technisch laagdrempelig gebruikers, pensioen verstrekkers en usecases zoals supermarkten toevoegen.

Wat maakt jullie product zo uniek?
Op dit moment bestaat er geen awareness tool voor millenials dat laagdrempelig met veelvoudige touchpoints pensioenbewustzijn creëert.

Waarom zouden jullie ICTalent Awards 2018 moeten winnen?
Het is een optimale manifestatie van talenten die ontwikkeld zijn op de opleiding, het idee is binnen 100 dagen uit te voeren waarbij de app als proof of concept al staat, een soortgelijk concept bestaat nog niet, de business value raakt zowel maatschappij als pensioenfonds, en als laatste kunnen we het geld goed gebruiken om het concept verder te ontwikkelen.

Stel, je wint de hoofdprijs van 5000 euro. Hoe gaan jullie dit geld gebruiken om jullie product of talenten verder te ontwikkelen?
De eerste stap naar lancering is het valideren van onze Business Model Canvas, hiervoor moeten we met heel veel marktexperts praten. Daarna gaan we het platform verder ontwikkelen met blockchain waar de kennis nog relatief schaars in is. 

En..wil je nog iets zeggen tegen de concurrentie?
We zijn blij om te zien dat we met meer vakoverstijgende studenten op het podium mogen staan. Benut je podium, praat met collega ICTalent deelnemers en maak gebruik van de netwerkmogelijkheden op het event.