HoloCPR

Naam projectgroep: HoloCPR

Projectleden:

  • Rares Bratean
  • Habon Ileye

Studiejaar: 4

Studieroute: ICT & Software Engineering

Locatie: Eindhoven 

“Met onze applicatie kun je een leven redden met slechts één klik.”

Wat was voor jou de reden om je aan te melden voor een van de voorrondes ICTalent 2018?
De reden om ons in te schrijven voor ICTalent was om onszelf uit te dagen en om te proberen ons idee onder de aandacht te brengen, wat naar onze mening veel levens kan redden.

Hoe kun je jou product het beste omschrijven? Wat kan het? Wat doet het?
Ons product is een revolutionair idee dat de gebruiker een virtuele, hands-on ervaring geeft bij het leren van reanimatie. We doen dit door de allernieuwste technologie, de HoloLens, te combineren met reanimatietraining om een gebruiker een nieuwe, innovatieve manier te bieden om reanimatie te leren met behulp van visuele, audio- en teksthulpmiddelen. Bovendien kunnen we, in noodgevallen waarbij een gebruiker niet weet hoe reanimatie moet worden uitgevoerd, een gebruiker onmiddellijk verbinden met een gecertificeerde reanimatie-expert via een 24/7 portal die wij aanbieden. Met deze portal kan de expert precies zien wat er gebeurt via een videostream, waardoor de expert de gebruiker effectief kan begeleiden bij het uitvoeren van reanimatie, terwijl hulpdiensten onderweg zijn.

Wat maakt je product zo uniek?
Ons product is uniek omdat er momenteel geen andere applicaties op de markt zijn die de services bieden die wij bieden en door onze applicatie te gebruiken, kunnen we de kennis van mensen met betrekking tot reanimatie vergroten, wat uiteindelijk het sterftecijfer bij hartaanvallen zal doen afnemen.Bovendien kan een gebruiker, naast een ingenieuze en efficiënte manier om reanimatie thuis te leren en op ieder gewenst moment, altijd contact opnemen met een expert als zich een noodsituatie zou voordoen. Kort gezegd kun je met onze applicatie een leven redden met slechts één klik.

Waarom zouden jullie ICTalent Awards 2018 moeten winnen?
We zouden moeten winnen omdat het onze applicatie zal promoten en het verder kan worden ontwikkeld door mensen met betere middelen. Als we zouden winnen, kan het verspreid worden over de medische centra in de hele wereld om zo een beter verbinding te maken tussen ziekenhuis en slachtoffer. Het zal de medische kennis van het uitvoeren van reanimatie onder iedereen verspreiden zonder extra kosten of traditionele, tijdrovende cursussen. 

Stel, je wint de hoofdprijs van 5000 euro. Hoe gaan jullie dit geld gebruiken om jullie product of talenten verder te ontwikkelen?
Als we de prijs winnen, moeten we voordat we ons product verder kunnen ontwikkelen eerst in onszelf investeren. Wat we daarmee bedoelen is dat we door het geld te gebruiken zoveel mogelijk proberen te leren met betrekking tot automatisering, optimalisatie, kunstmatige intelligentie, netwerken, beveiliging waardoor ons product beter, efficiënter, veiliger, gebruiksvriendelijker en toegankelijker zou kunnen werken. Al met al zullen we investeren in ons eigen onderwijs dat zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de applicatie.

En..wil je nog iets zeggen tegen de concurrentie?
We gaan er voor in deze wedstrijd en leren zo veel als we kunnen. Moge het beste idee winnen.