CPVR

Naam projectgroep: CPVR

Projectleden:

  • Arthur Zaitcev
  • Tieme Goedendorp 
  • Semme de Loor 

Studiejaar: 3 & 4

Studieroute: Minor Virtual Reality 

Location: Eindhoven 

“We zijn er trots op dat we een oplossing hebben gevonden, maar we willen zeker ook de aandacht van de wereld krijgen.”

Wat was voor jullie de reden om je aan te melden voor een van de voorrondes ICTalent 2018?
In ons onderzoek viel ons op hoe relevant dit probleem is. We zijn er trots op dat we een oplossing hebben gevonden, maar we willen zeker ook de aandacht van de wereld krijgen. Zodat het kan groeien en zo snel mogelijk inzetbaar is.

Hoe kun je jullie product het beste omschrijven? Wat kan het? Wat doet het?
Ons product is een hulpmiddel, dat is ontworpen om mensen reanimatie te trainen in stressvolle situaties. We hebben een echte oefenpop gecombineerd met apparaten voor virtuele realiteit (zoals HTC VIVE + VIVE-trackers, Manus-handschoenen) om reanimatietraining naar een hoger niveau te tillen. De deelnemer kan diverse virtual reilty tools op of aan doen en wordt zo in de virtuele wereld gebracht waar hij / zij onder stressvolle omstandigheden reanimatie moet uitvoeren. Deze scènes kunnen variëren van een auto-ongeluk tot vastzitten op de Mount Everest. Terwijl de deelnemer zich in de scène bevindt, kan de leraar de activiteit volgen en extra stressvolle acties teweegbrengen, zoals ambulancesirene, regen, schreeuwende mensen en nog veel meer.

Wat maakt jullie product zo uniek?
Het idee is dat we niet proberen de reanimatietraining te veranderen, maar deze eerder verbeteren. We geloven dat er op dit moment een zeer belangrijke link ontbreekt tussen de training en de situaties in het echte leven. De combinatie van echte en virtuele tools geeft onze applicatie die ontbrekende schakel tussen twee werelden. En deze link is iets dat veel VR-applicaties niet implementeren

Waarom zouden jullie ICTalent Awards 2018 moeten winnen?
We geloven dat ons project vandaag levens kan redden. Wij zijn van mening dat door onze tool aan te bieden aan school, universiteiten en agentschappen het vermogen van mensen om reanimatie te verrichten onder alle omstandigheden en in elke situatie zal verbeteren. Om dat te bereiken, hebben we echter een financiële duw nodig, evenals het bewustzijn van de mensen voor het huidige probleem in de wereld.

Stel, je wint de hoofdprijs van 5000 euro. Hoe gaan jullie dit geld gebruiken om jullie product of talenten verder te ontwikkelen?
In de huidige ontwikkelingsfase missen we een oefenpop, die de docent feedback kan geven over hoe reanimatie wordt uitgevoerd. Die oefenpoppen zijn erg duur maar essentieel voor de voltooiing van onze applicatie. Deze en enkele andere technologische upgrades verbeteren het product enorm. Ten tweede is er nog veel te leren voor ons, dus niet alleen zal het gaan om het product te ontwikkelen, maar ook om onszelf te ontwikkelen.

En..wil je nog iets zeggen tegen de concurrentie?
Succes en we zijn benieuwd naar welke ideeën iedereen inbrengt.