BiZi

Naam projectgroep: BiZi 

Projectleden:

  • Yevheniia Buzykina
  • Turar Jumaniyaz
  • Georgi Kostov
  • Vlad Luca
  • Marius Alexandru Cojocaru
  • Mara Coman

Studiejaar: 2

Studieroute: ICT & Software Engineering / English Stream

Locatie: Eindhoven 

“BiZi is een unieke oplossing voor de dagelijkse problemen van fietsers”

Wat was voor jullie reden om je in te schrijven voor de voorrondes voor ICTalent 2019?
Het begon allemaal met het probleem. We kwamen erachter dat de bestaande navigatiesystemen niet handig zijn tijdens het fietsen. Onze oplossing heeft geen scherm of geluid om de aanwijzingen te volgen, maar gebruikt in plaats daarvan vibratie, zodat de gebruiker zich volledig kan richten op de weg en het bereiken van de bestemming. ICTalent geeft BiZi de mogelijkheid om te groeien en verbeteringen aan te brengen op het conceptuele niveau.

Hoe kan je het best jullie product beschrijven? Wat kan het doen? Wat doet het?
BiZi is een slim navigatiesysteem. Het is een product dat uit twee onderdelen bestaat; handvatten en een mobiele applicatie. De applicatie dient om een verbinding te leggen met de handvatten, om de bestemming vast te stellen en om de reis te beginnen. De handvatten krijgen de routeaanwijzing door en zet deze om in vibraties. Als je linksaf moet, gaat het linker handvat trillen, en hetzelfde geldt voor het rechter handvat. Het eindproduct zal een boel nuttige functionaliteiten hebben: "de fietsenstalling zoeken", "de gestolen fiets zoeken", "gezondheidsparameters meten" en nog veel meer.

Ga ook voor BiZi!

Wat maakt jullie product zo uniek?
Het product is uniek in zijn concept. Het is een interessante en nieuwe oplossing voor de fietsindustrie. BiZi-handvatten zijn goedkoop; voor slechts 30 euro heeft de gebruiker een veilige oplossing met een boel functionaliteiten. Dat maakt BIZI betaalbaar, zelfs voor studenten. Bovendien ligt er in Nederland een wetgeving op tafel om het gebruik van de telefoon op de fiets te verbieden. Het wordt dus misschien onmogelijk om de normale navigatiesystemen op telefoons te gebruiken.

Waarom verdienen jullie het om de ICTalent Awards 2019 te winnen?
BiZi is een unieke oplossing voor de dagelijkse problemen van fietsers. Het is simpel in zijn concept en gebruiksvriendelijk. Het is precies wat je nodig hebt om de bestemming sneller en veiliger te bereiken. BiZi is iets waarvan iedereen op een bepaald punt in hun levens wenst dat ze het hadden. Het kan bovendien gemakkelijk een ingebouwde functie worden van fietsen en e-bikes.

Wat zouden jullie doen als jullie de hoofdprijs van 2000 euro per persoon zouden winnen? Hoe gaan jullie het geld gebruiken om jullie product of jullie talenten te ontwikkelen?
Wij als team willen dit project in een startup veranderen. Dit geld zal onze eerste investering zijn dat we nodig hebben om een daadwerkelijk product te maken en er een goede PR-campagne rondom te bouwen.

En… Wat willen jullie zeggen tegen de concurrentie?
Moge de sterkste winnen! Ze kunnen sowieso korting krijgen op ons product zodra het verkrijgbaar is.