Beat The Laser

Naam projectgroep: Beat The Laser 

Projectleden:

  • Bart Mennen
  • Bas van der Horst
  • Thijs Drykoningen

Studiejaar: 3

Studieroute: ICT & Media Design

Locatie: Eindhoven 

“Beat the Laser is het enige project dat het publiek als groep laat deelnemen aan een super gaaf interactief spel!”

Wat was voor jullie de reden om je aan te melden voor een van de voorrondes ICTalent 2019?
Voor Glow 2018 hebben wij een geweldig project neergezet, Beat the Laser. Wij willen doormiddel van de ICTalent awards dit project naar een nieuw niveau tillen en laten zien dat dit project nog veel meer is dan een lichtactiviteit op Glow!

Hoe is jullie product het beste omschrijven? Wat kan het? Wat doet het?
Beat the Laser is een interactief spel dat zorgt voor een volledige licht- en geluidservaring. Door samen met anderen het patroon van de lasers te volgen kun je de lasers op een muziekale manier verslaan.

Wat maakt jullie product zo uniek?
Beat the Laser is een van de weinige projecten op lichtfestivals die zo interactief is. Daarnaast is het het enige project dat het publiek als groep laat deelnemen aan een super gaaf interactief spel!

Waarom zouden jullie ICTalent Awards 2019 moeten winnen?
Beat the Laser is uniek, en een bewezen oplossing voor interactie op lichtfestivals. Met meer dan 100.000 bezoekers, 4000 spelers en 450 gespeelde rondes in slechts één week. Daarnaast hebben we ontzettend veel positieve feedback ontvangen, en merken we dat er echt vraag is naar dit ontwerp.

Stel, jullie winnen de hoofdprijs van 2000 euro per persoon. Hoe gaan jullie dit geld gebruiken om jullie product of talenten verder te ontwikkelen?
Beat the Laser werkt, maar het is en blijft een prototype. Met de hoofdprijs zouden wij het huidige concept van Beat the Laser verder kunnen ontwikkelen, maar ook kunnen gaan kijken hoe we deze technologie op andere manieren kunnen uiten.

En..willen jullie nog iets zeggen tegen de concurrentie? 
Heeft jullie product al 100.000 bezoekers gehad?