Ability

Naam projectgroep: Ability 

Projectleden:

  • Robbert Bockweg
  • Chiem Janssen
  • Koen van Marrewijk
  • Toon van Strijp

Studiejaar: 2

Studieroute: ICT & Software Engineering

Locatie: Eindhoven 

“Wij focussen ons op een doelgroep waar niet altijd direct aan gedacht wordt bij het ontwikkelen van apps”

Wat was voor jullie de reden om je aan te melden voor een van de voorrondes ICTalent 2019?
Wij hebben ons aangemeld voor de voorrondes van de ICTalent 2019, omdat wij vinden dat we een erg sterk idee hebben. Naast een sterk idee hebben wij ook een erg gerichte doelgroep, en een actuele oplossing.

Hoe is jullie product het beste omschrijven? Wat kan het? Wat doet het?
Ons product, Ability, is het beste te omschrijven als een altijd beschikbare voice assistent, die gebruik maakt van Google Assistent of Siri, die het bankieren toegankelijk maakt wanneer je geen gebruik kan maken van de reguliere app. Via spraak kan je alle standaard functionaliteiten van je normale bankieren app uitvoeren. Deze assistent is voornamelijk gericht op blinde en/of slechtziende mensen, maar kan ook worden ingezet bij mensen die vanwege een andere reden geen gebruik kunnen maken van de reguliere bankier apps van hun banken.

Wat maakt jullie product zo uniek?
Op het moment is erg geen voice assistent die alle functionaliteiten van je bankieren app kan gebruiken. Met Ability zijn dingen zoals geld overmaken, betaalverzoeken sturen, je laatst betaalde rekening opvragen etc. allemaal uit te voeren door middel van spraak. En dankzij de PSD2 wet kunnen wij Ability koppelen aan alle banken binnen Europa, en kunnen wij zoveel mogelijk mensen helpen.

Waarom zouden jullie ICTalent Awards 2019 moeten winnen?
Wij zouden de ICTalent Awards 2019 moeten winnen, omdat wij een product brengen die inspeelt op de laatste ontwikkelingen binnen Europa. Wij focussen ons op een doelgroep waar niet altijd direct aan gedacht wordt bij het ontwikkelen van apps. Daarnaast bieden wij een oplossing aan wat gebruik maakt van nieuwe technieken, en we kijken met een nieuwe blik naar wat er mogelijk is. Ook zouden we graag met de partners van Fontys samen willen kijken om dit tot een product te ontwikkelen. Dit kunnen we simpel weg niet alleen met zijn vieren. De expertise van de partners is nodig om ons product naar een hoger level te tillen.

Stel, jullie winnen de hoofdprijs van 2000 euro per persoon. Hoe gaan jullie dit geld gebruiken om jullie product of talenten verder te ontwikkelen?
Mochten wij de hoofdprijs van 2000 euro winnen, kunnen wij dit gebruiken om onszelf en het product verder te ontwikkelen. Voor ons is het erg belangrijk om te gaan kijkenwat er nog meer mogelijk is met een spraakassistent. We focussen ons nu op banken, maar misschien is er nog veel meer mogelijk door middel van spraak.

En..willen jullie nog iets zeggen tegen de concurrentie?
Alle groepen die door zijn naar de finale, hebben een erg goed product. Maar er kan maar één groep winnen...